Falkirk Mahkemesi’nde görülen davada Donoghue, erkek arkadaşı Willie Crawford ile paylaştığı yatakta kendisine ait olmayan bir kadın iç çamaşırı bulduğunu ve bu konuyu ona sorduğunu söyledi. 

Genç anne, kendisini aldattığını kabul etmeyen Crawford’un, çıkan tartışmada, kendisini bebeğiyle birlikte evden kovduğunu anlattı. 

Bunun üzerine, sevgilisinin Facebook hesabına girip, geçmişteki yazışmalarına baktığını belirten Donoghue, burada Crawford’u 18 yaşındaki bir genç kızla seks yaparken gösteren video ve fotoğraflar bulduğunu açıkladı. 


Lorraine Donoghue, sevgilisi Willie Crawford ile birlikte...

SEKS YAPARKEN YANSITAN FOTOĞRAFLARI GÖNDERDİ


Donoghue, sosyal medya sitesinde sevgilisi ile bu genç kız arasında geçen konuşma kayıtlarını incelediğinde Crawford’un söz konusu genç kızla yaklaşık bir yıl boyunca yasak ilişki yaşadığını ve hatta ona sık sık “hamile sevgilisinden” bahsettiğini gördüğünü söyledi. 

Genç anne konuşmaları okuduktan sonra kontrolünü kaybettiğini ve bulduğu fotoğrafları bazı arkadaşlarına yolladığını söyledi. 

Adı basına açıklanmayan genç kızı çırılçıplak seks yaparken yansıtan toplam altı fotoğrafı, genç kızın erkek arkadaşına ve annesine de gönderdiğini itiraf eden Donoghue “çok pişman olduğunu” da belirtti. 



YARGIÇ İNANDIRICI BULDU VE KARARINI DÜZELTTİ


Davaya bakan yargıç, geçen ay görülen duruşmada Donoghue’ye hapis cezası vermedi ancak onun seks suçluları listesine alınmasına karar verdi. 

Donoghue hakkındaki cezanın kesinleşmesinden sonra yaptığı basın açıklamasında aptalca davrandığını söyledi ve aldatılan kadınları “bir delilik anında” böyle bir hata yapmamaları konusunda uyardı. 

Genç annenin pişmanlığına inanan ve ona merhamet gösterme kararı alan yargıç, daha sonra savunma avukatlarının yaptığı bir başvuruyu kabul ederek, kadının seks suçluları listesinden çıkarılmasına izin verdi ancak onun 15 ay gözetim altında tutulacağını ve 120 saat ücret almadan kamu için çalışmak zorunda kalacağını söyledi.

Yargıç, kadını genellikle tecavüzcü ve pedofillerin yer aldığı seks suçluları listesinden çıkarma kararını açıklarken, “Onun bu suçu cinsel bir güdüyle değil, intikam için işlediğine karar verdik” dedi.




Birce BORA/Hürriyet