Ulusal Plan yetkilisi Francisco Babin, Sağlık, Sosyal Servis ve Eşitlik Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili başlattığı yeni kampanya hakkında açıklamalarda bulundu. İspanya'da alkol kullanımına başlama yaşının ortalama 13,7 olduğunu hatırlatan Babin, bazı durumlarda 11 veya 12 yaş olmak üzere, haftasonu herhangi bir hastanenin acil servisinde alkol komasına giren çocukları bulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Aynı evde durum tekrar tekrar yaşanıyorsa bunun bakıcı veya velilerin sorumluluğunu yerine getirmediği anlamına geleceğini belirten hükümet delegesi Babin, bu insanların toplum tarafından da kınanmalarının cezayı daha etkin hale getireceğini kaydetti.

İNTERNETTE REKLAMLARA KISITLAMA

Çocukların küçük yaşta alkolle tanışmasına karşı yapılacak yeni düzenlemede, internette ve sosyal iletişim ağlarında alkol reklamlarına kısıtlama getirilmesi düşünülüyor. Bunun yasak anlamına gelmediğini ifade eden Francisco Babin, ancak nerede reklam yapılıp, nerede reklam yapılamayacağının çerçevesini çizme ve uymayanlara ne tür cezalar verileceğini tanımlama çalışması olduğunu aktardı.

Bu tür önlemlerin Avrupa çapında alınması halinde daha etkili olacağını öne süren psikolog ve Dual Derneği Başkanı Raul Izquierdo, halihazırda alkol markalarının sportif aktiviteler dahil bir çok organizasyona sponsor olabilmesine imkan sağlandığını dile getirdi.

İspanyol hükümetinin üzerinde çalıştığı bir başka önlem ise içki şişelerinin üzerine alkolün zararlarını anlatan uyarıcı etiketler yapıştırmak. Hükümet delegesi Francisco Babin, alınacak önlemlerin bira ve şarap dahil her türlü alkollü içkileri kapsayacağını söyledi.