BERLİN (ANKA) - Almanya'da, terminal bir hastanın onayıyla ölme hakkının sağlanması konusunda önemli bir adım atıldı.
Karlsruhe Federal Mahkemesi, daha önce suni bir biçimde hayatta tutulmasını istemediğini bildiren komadaki annesinin bağlı olduğu beslenme borusunu çekmesini, kadın müvekkiline öneren avukata verilen dokuz aylık hapis cezasını iptal etti.
İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Almanya'da artık hastanın istemesi durumunda ötanazinin gerçekleşebileceği belirtilirken, bu kararın bilinci yerinde olmayan hastalar için bile geçerli bir seçenek olduğuna dikkat çekildi.

Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger ise, federal mahkemenin kararının terminal hastalara ilişkin vakalar konusunda açıklık getirdiğini söyledi.

Haberde, avukatının önerisi üzerine kızı tarafından çekilen yemek borusunun daha sonra hastane tarafından yeniden bağlandığı, ancak hastanın iki hafta sonra kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdiği belirtildi.

Buna karşın, Federal Mahkemenin bu kararıyla başkalarının yardımıyla gerçekleşen intiharların yasallaşmadığı, bu tür eylemlerin beş yıllık hapis cezasıyla cezalandırıldığı kaydedildi.