Federal Sayıştay denetçilerinin 'askeri anlamda yetersiz' olduğuna işaret ettiği silahlar arasında Heckler & Koch yapımı G36 tipi piyade tüfekleri de yer alıyor. Bundeswehr'in bu tüfeklerden şu ana kadar 160 bin adet satın aldığı belirtiliyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde faaliyet gösteren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu halen Heckler & Koch'un verdiği lisansla G3 tipi piyade tüfeklerinin gelişmiş modeli olan HK 33 tipi tüfeklerin üretimini gerçekleştiriliyor. 

USULSÜZ ALIMLAR İÇİN 210 MİLYON EURO HARCANDI 

Alman Ordusu'nu 'plansız, usulsüz ve operasyonel işlevi olmayan' harcamalar yapmakla itham eden BRH denetçileri hazırladıkları raporda Bundeswehr'in alımlar sırasında deneyimli askerleri tecrübelerini göz ardı ederek, askeri gereksinimleri karşılamayan mühimmat aldığına işaret etti. 

Federal Savunma Bakanlığı'na Temmuz ayının sonunda iletilen denetim raporunda, ordunun yıllardır en küçük bir konsepti dahi bulunmaksızın yeni silahlar aldığı belirtildi. Federal Savunma Bakanlığı'nın sahadan gelen uyarılara kulak asmaksızın ve plansız şekilde yaklaşık 200 bin piyade silahı aldığına dikkat çeken Sayıştay denetçileri, son yıllarda usulsüz şekilde satın alınan tüfek ve tabancalara 210 milyon euro harcandığını kaydetti. 



(CİHAN)