Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, yasa değişikliğinin reddedilmesiyle göçmen çocuklara yanlış bir sinyal verildiğini söyledi.

Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) Schneider, yaptığı yazılı açıklamada, ''İktidar partileri bugün göçmen çocuklar için 'sizler Almanya'ya aitsiniz'' şeklinde bir sinyali verme konusunda tarihi bir fırsatı kaçırdı'' ifadesini kullandı.

BU YASA GÖÇE ZORLUYOR
Almanya'da doğan göçmen çocuklara 23 yaşına kadar iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda bırakıldığı opsiyon modelini eleştiren Schneider, bu uygulamanın göçmen gençleri zor durumda bıraktığını, bu gençleri Almanya'dan ülkelerine göçe sevk ettiğini, Türkiye ziyareti sırasında bunu gördüğünü belirtti.

Schneider, ''Almanya'da zaten kötü olan vatandaşlığa geçiş rakamlarından dolayı bu sadece ikinci ve üçüncü kuşak göçmen gençlere yönelik bir darbe değil, aynı zamanda demografik nedenlerden dolayı da bir felakettir. Eskiden kalma bir vatandaşlığa geçiş uygulamasından dolayı gittikçe daha fazla insan kaybediyoruz.

Bu uygulama uyum için uygun bir yöntem değil. Uyumu engelliyor. Çünkü mantıksız'' şeklinde görüş belirtti.

AB ülkesi vatandaşlarının çifte vatandaş olabildiğine, Hırvatistan ve Türkiye gibi diğer bazı ülkelerden gelen insanların çifte vatandaş olamadığına işaret eden Schneider, Federal Meclis'in aldığı bugünkü kararın Alman hükümetinin

gerçekleri görmeden hareket ettiğini açıkça gösterdiğini, KRV eyaletinin vatandaşlık yasasının yenilenmesi için çaba harcamaya devam edeceğini belirtti.



ntvmsnbc ve Ajanslar