Almanya Veri Koruma Hamburg Ofisi Başkanı Johannes Caspar, yaptığı açıklamada siteye üye kişilerin özel bilgilerinin kaydedilmesi nedeniyle Facebook'a onbinlerce euroluk tazminat talebinde bulunacaklarını söyledi.

Caspar,  11 Ağustos'a kadar Facebok'tan yanıt bekleyeceklerini açıklamanın ardından yasal tazminat hakları için karar vereceklerinin söyledi. Nisan ayında siye üyelerinin e-posta listelerinin görüntülenmemesi için bilgiler gizlilik ayarlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Caspar, Facebook'un kendi yararına genişlemek üzere üretilmiş bir sistem olduğunu ve üye bilgilerinin pazarlama amaçlı kullanılmasına izin verdiğini de iddia etti.

Facebook yetkilileri ise Almanya'dan böyle bir uyarı mektubu aldıklarını ve yasal süre içinde cevap verecekleri  bildirdi.

Bu arada Almanya Google'da sokak görünmlü haritaları nedeniyler soruşturma başlattığı bildirildi.

Almanya’da tüm telefon görüşmeleri ve internet kayıtlarının 6 ay süreyle saklanması ve şüpheli durumlarda güvenlik birimleri tarafından incelenmesine izin veren yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptalinin ardından başlayan tartışmalar devam edeken  Federal Hükümet’in kişisel bilgilerin korunmasından sorumlu yetkilisi Peter Schaar, internet şirketlerinin kayıt altında tuttuğu kişisel bilgilere de sınırlama getirilmesini istedi.



(GAZETEPORT/EKONOMİ)