Almanya'nın Frankfurt şehrinde terör örgütü PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği gösteriye Ankara'dan gelen sert tepkinin ardından, Alman polis sözcüsü yasaklı simgelerin olduğu bayrak taşıyanlar hakkında hukuki adımlar atılabileceğini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Alman haber ajansı dpa'ya konuşan polis sözcüsü bu kişiler hakkında "muhakkak soruşturma açılacağını” belirterek, kaç kişiye soruşturma açılacağını bilmediğini söyledi.

DW Türkçe'ye konuyla ilgili bilgi veren Frankfurt Polisi, kanuna aykırı tüm unsurların araştırılacağını, Almanya-Türkiye arasındaki siyasi gelişmelerin polisin herhangi bir olaya yaklaşımında ya da suç unsuru tespit edilmesi yönteminde bir değişikliğe yol açmadığını söyledi.

Frankfurt Polis Sözcüsü, "Polisin görevi suç unsuru teşkil edebilecek durumları tespit edip buna delil olabilecek verileri toplamaktır. Her soruşturmada olduğu gibi Frankfurt'taki gösteride de suç unsuru oluşturduğu düşünülen her türlü durum emniyet birimlerince tespit edilip, gerekli adımlar atılıyor.

Polis yasaların izin vermediği birşeyi görmezden gelemez. Biz görevimizi yapıyoruz. Tespit edilen suç ya da kabahat niteliği taşıyan eylemler detaylı şekilde araştırılacak ve dosya savcılığa iletilecek. Soruşturmanın devam ettirilmesi ya da ettirilmemesi yönündeki karar nihayetinde bizim değil, savcılığın görevidir" dedi.

Habere göre etkinliğe 30 binden fazla kişi katılırken, miting alanına yürüyüş sırasında PKK sembollerinin yanı sıra Öcalan posterleri açıldı. Frankfurt Polisi yürüyüş boyunca göstericilere sözlü anons yaparak yasaklı simgelerin bulunduğu bayrak ve flamaların toplanmasını istedi. Göstericilere müdahale edilmezken flama ve bayrak açanların görüntüleri kamerayla kayda alındı.

Türk bakanların vatandaşlarla bir araya gelmesine çeşitli bahanelerle engel olup, PKK yandaşlarının gösterisine izin verilmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Almanya'yı kınamıştı.


Habertürk