AIDS'le savaşım örgütlerinin ve insan hakları kuruluşlarının yakından takip ettiği davada 28 yaşındaki pop şarkıcısı Nadja Benaissa'ya iki yıl ertelenmiş hapis cezası verildi.

Yarı Fas asıllı şarkıcı, aynı suçu tekrar işlememesi kaydıyla serbest bırakıldı.

Pop grubu No Angels'ın üyesi olan Nadja Benaissa mahkemede, birlikte olduğu kişiye HIV pozitif olduğunu bildirmeden seks yaptığını kabul etmişti.

Ancak şarkıcı virüsü kasten bulaştırdığı suçlamasını reddetti.

Nadja Benaissa geçen hafta başlayan davada eski erkek arkadaşını HIV virüsü taşıdığından haberdar etmediği için bütün kalbiyle özür dilediğini açıkladı.

HIV pozitif olan erkek, virüsün kendisine Nadja Benaissa'dan geçtiğini söylüyor.

Mahkemeye çağrılan bir uzman doktor, farklı türleri olan HIV virüsünün aynı türünün hem pop şarkıcısında hem de eski erkek arkadaşında varolduğunu söyleyerek, enfeksiyon kaynağının Nadja Benaissa olmasına büyük ihtimal verdiğini açıkladı.

Benaissa, 'Ciddi derecede bedensel hasara yol açmak ve bedensel hasara yol açma girişiminde bulunmakla' suçlanıyordu.

Davanın son duruşmasında Nadja Benaissa, ''Geçmişte hatalar yaptığını ve bundan dolayı kendisini asla affetmeyeceğini'' söyledi.

Savcılığa göre, Benaissa, HIV pozitif olduğunu 1999 yılından beri biliyor.

Benaissa, geçen yıl bir solo konserinden hemen önce Frankfurt'ta gözaltına alındı.

Nadja Benaissa, geçen yılın kasım ayında, Berlin'de AIDS'lilere yardım amacıyla düzenlenen bir galada, "Benim adım Nadja Benaissa, 27 yaşındayım. Bir kızım var ve ben HIV pozitivim" diye açıklamada bulunmuştu.

BBC'nin Berlin muhabiri Tristana Moore'un bildirdiğine göre, Almanya'da AIDS konusunda kampanya yürütenler, pop şarkıcısının gözaltına alınma biçimini eleştiriyor ve HIV virüsünün başkalarına bulaştırılmasının bir suç olarak değerlendirilmesinde aceleci davranıldığını söylüyorlar.

2000 yılında uluslararası TV şovu Popstars sırasında kurulan No Angels, daha sonra birçok hit parçayla Almanya'nın en başarılı kız pop grubu oldu.

2007'de kendisini yenileyerek pop dünyasına dönen No Angels, 2008 Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmış ve Almanya'yı temsil ederek 23. olmuştu.



BBC