Yargıç Michael Höhne, Çakır’n eski eşini ve kız kardeşini mal için vahşice öldürdüğüne karar verirken, 15 yıl sonra serbest kalabilme maddesini de kaldırarak, müebbet cezasının en ağır şeklini verdi.

Çakır’ın avukatı karar ile ilgili olarak temyize gideceklerini açıkladı. Tages Zeitung gezetesinin haberine göre, mahkemede olayın detayları anlatılırken sürekli esnediği gözlenen Emrullah Çakır’ın karar sonrası, “Ben kimseyi öldürmedim” dediği belirtildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, 2 Aralık 2012 tarihinde Münih’in Hofanger caddesindeki evde eski eşi ve kız kardeşini halı bıçağı ile adeta doğrayan Emrullah Çakır‘ın sabaha karşı aşırı alkolü şekilde polise giderek, “Ben cinayet işledim” demesiyle ortaya çıkmıştı.

Eşinden ayrılıp, Türkiye’ye döndükten sonra tüm varlığını yitiren Çakır malı için eski eşine yaptığı tekrar birleşme tekliflerine “Hayır” yanıtı almıştı. Yine “Hayır” yanıtı alan Çakır, aynı zamanda halasının kızı olan eski eşinin evine gelerek hunharca cinayeti işlemişti.

Çakır’ın Münih’te yaşlılar yurdunda yatan annesi olduğu, kız kardeşine de annesinin vekaletini tamamen kendi üstüne aldığı ve annesinin Türkiye’deki mallarını tek başına kontrol ettiği için kızgın olduğu ifade edilmişti.