Ankara- AB Haber'e göre, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, tıkanan AB-Türkiye müzakere sürecine yeni bir ivme kazandırmak amacıyla Türkiye'ye yapacağı ziyarette yeni kurulan hükümete iki temel mesaj verecek. Haberde, öncelikle Stefan Füle'nin, "Avrupa Komisyonu olarak Türkiye-AB müzakere sürecinin arkasındayız. Türkiye'nin reformları yeniden canlandırmasına ihtiyaç bulunuyor. Bu çerçevede Türkiye'ye her türlü yardıma hazırız" ifadeleri kaydedildi.

Stefan Füle'nin İkinci mesajında ise, "Ankara protokolü uygulanmalı. Bu bağlamda yapılacak jest sürecin önünün açılmasına yardımcı olacaktır" söylediğine dikkat çekildi. Bununla birlikte, Kıbrıs Rum tarafının Füle'ye Ankara temasları öncesi kendi görüşünü bir kez daha ilettiği belirtilerek, Füle'nin Ankara temaslarında özellikle yeni Anayasa konusunda geniş uzlaşının öneminin altını çizeceği ve sivil Anayasa çalışmalarına Avrupa Komisyonu'nun desteğinin tam olduğunu söylediği vurgulandı.

'Sorunun Meclis çatısı altında çözülmesi önemli' 

Haberde, Komisyon kaynaklarının TBMM'deki son siyasi kriz konusunda AB'nin görüşünün belli olduğuna dikkati çektiği ve sorunun meclis çatısı altında çözümlenmesinin önemli olduğunu vurguladığı kaydedildi.


ANKA