(CNN TÜRK) -- AB'ye en çarpıcı mesajı Başmüzakereci Egemen Bağış verdi; "Fişi biz çekmeyeceğiz" dedi.

Bağış, Ankara'nın görüşünü yüksek sesle söyledi. Bağış'ın sözlerinin ardından bu kez diplomatik kaynaklardan AB'ye mesaj geldi: "AB uyanmalı, bir çıkış yolu bulmalı."

"Motivasyon kalmadı"

Diplomatik kaynaklar, artık bürokraside motivasyonun kalmadığı görüşünde. Kaynaklar açıkça, "Eğer bu müzakerelerin sonunda herhangi bir üyelik söz konusu olmayacaksa, Türkiye kanunlarını niye değiştirmek zorunda" diye sordu; Türkiye'nin hala bekletildiğini savundu.

Ama Ankara, süreci sonuna kadar götürmekte kararlı. Diplomatik kaynaklar, "AB biz sizi almıyoruz diyene kadar, Ankara mazoşist olarak algınlansa da inatçı şekilde yola devam edecek" diye konuştu.

"Rum kesimi ikna edilsin"

Kaynaklar artık AB'nin Güney Kıbrıs'ı müzakerelerde çözüme ikna etmesi gerektiği görüşünde. Aksi takdirde müzakerelerin çökme noktasına geleceğini düşünüyor.

Kaynaklar, "1997'de Lüksemburg zirvesinde yaşanan duruma geleceğiz, ama şimdilik o noktada değiliz" dedi.

Ankara tüm bu gerekçelerle sürecin gittiği noktadan ve söylemlerden rahatsız. Özellikle Almanya ve Fransa'nın duruşundan.

Sarkozy 6 saatliğine geliyor

Türkiye, 25 Şubat'ta Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'i ağırlamaya hazırlanıyor. Bu rahatsızlığını da dile getirmek istiyor. Ama buna fırsat kalmayabilir.

Zira, Sarkozy'nin önceliği G-20 dönem başkanı olarak, ekonomik konular ve Sarkozy'nin ziyareti 6 saat kadar kısa sürecek.

Aslında Ankara, hazır gelmişken Sarkozy'den süreyi biraz daha uzatmasını istedi, ama beklediği yanıtı alamadı.

Fransa lideri, "6 saat kalacağım" dedi; G-20'ye odaklanıp, diğer konulara girmek istemediğini bu yolla da olsa gösterdi.