Kıbrıs sorununu sadece kendilerinin gündeme getirmeye çalıştığını itiraf eden Haciyorgu, AB dönem başkanlığını yürüten İtalya’nın Dışişleri Bakanı Federica Mongherini’nin ülkesinin dönem başkanlığına ilişkin programını açıklarken, soru sormalarına rağmen Kıbrıs sorununa hiç değinmediğine dikkat çekti.
 
'BU SORUN ÇÖZÜLMEZ'
Haciyorgu, bu örneğin bile AB içinde Kıbrıs sorunuyla kimsenin ilgilenmediği ve umursamadığının göstergesi olduğunu söyledi. Kıbrıs Rum yönetiminde komünist AKEL milletvekili olan Haciyorgu, “Dramatik bir olay olmazsa Kıbrıs sorunu çözümsüz kalacak ve bölünmüşlüğe son vermek imkansız olacak” dedi.


 
'ERDOĞAN’A BEL BAĞLAMAK SAFLIK OLUR'

Avrupa Parlamentosu'nda Rumların iktidar partisi DİSİ’yi temsil eden Eleni Teoharus da Kıbrıs sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a güvenmenin ‘saflık’ olacağını ileri sürdü. Rum lider Nikos Anastasiadis’i uyaran Eleni Teoharus,  Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle Kıbrıs’ta tutum değiştirmeyeceğini ve Rumların daha tutarlı bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.


Ömer BİLGE / LEFKOŞA