Apple, Ağustos ayında sonlanan davanın ardından daha fazla talep almak ve Samsung telefonlarının satışını yasaklamak, Samsung ise davada alınan kararın değiştirilmesi için bu ay başında San Jose Bölge Mahkemesine başvurmuştu. 
Yargıç Lucy Koh, haftalardır baktığı Apple-Samsung davasındaki en son kararında, Ağustos ayında iPhone ve iPad patentlerini ihlal etmekten suçlu bulunan Samsung’a ait akıllı telefonların ABD’de satışının yasaklanmamasına hükmetti. 

Samsung’u suçlu bulan jüri, Güney Koreli şirketin iPhone ve iPad’e ait en önemli özellikleri kendi cihazlarında kopyaladığına karar vermişti. Apple, bu kararın ardından Samsung’a ait sekiz akıllı telefon modeline satış yasağı getirmek ve ikinci bir tazminat koparmak için mahkemeye gitmişti. Samsung ise jürinin Apple yanlısı olduğunu öne sürerek kararın iptalini istemişti. 

SONU GÖRÜNMEYEN MÜCADELE 
Yargıç Koh, yaptığı yazılı açıklamada, “Davada söz konusu olan telefonlar çok fazla özellik içeriyor. Bu özelliklerin sadece küçük bir kısmı Apple patentleri tarafından korunan teknolojiye benzerlik gösteriyor... Bazı özellikler Apple teknolojisine özel olarak belirse de, sadece birkaç özellik yüzünden bir markaya ait ürünlerin tümünü piyasadan süresiz olarak çekilmesi gerekmez” dedi. 

Apple, bu yıl içinde kendi açtığı ve kaybettiği davalara bir yenisi daha eklese de, 2014 sonuna kadar duruşma salonlarından çıkmaya niyetli değil. Bu yıl içinde Samsung’a patent ihlali suçlamasıyla ikinci bir dava açan Apple, bu davanın başlangıcı için 2014’ü bekleyecek. 

Apple avukatı Harold McElhinny, Ağustos ayındaki davanın kazanılmasının ardından, Samsung’un ‘bilinçli olarak patentleri kopyaladığını ve alınan kararla patentlere uzanan eline bir tokat yediğini’ söylemişti. 

Samsung avukatı Charles Verhoeven ise ‘Apple’ın dünyanın dört bir yanında açtığı davalarla Samsung’la başa baş mücadele etmekten kaçtığını’ ifade etmişti. 

TARAFLARDAN YORUM YOK
Apple ve Samsung arasında ABD’deki savaş, Nisan 2011’de başladı. Apple, Güney Koreli elektronik üreticisini iPad ve iPhone’un tasarımlarını çalmakla suçlarken, Samsung’da ABD’li rakibinin telekomünikasyon patentlerini ihlal ettiğini öne sürerek dava açtı. 

Samsung, birçok elektronik ürün sunduğu 2012’de oldukça iyi rakamlar elde ederken, birçok markayla patent davaları veren Apple, akıllı telefon ve tablet bilgisayar piyasasında kan kaybetti. 

Samsung, 2012’inin üçüncü çeyreğine ait rakamlara göre, küresel akıllı telefon piyasasının yüzde 31’ine sahip. Apple ise yüzde 15 ile ikinci sırada. 

Samsung, en son davanın ardından henüz açıklama yapmazken, Apple yorum yapmayı reddetti.