İki akıllı telefon üreticisi Apple ve Samsung arasında bir aydır ABD'nin California eyaetindeki San Jose kentinde devam etmekte olan patent ihlali davasında federal jüri Samsung'u Apple'a 119.6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti. 

Apple kendi ürettiği iPhone'ların bir takım özelliklerini taklit etmekle suçladığı Samsung'dan 2.2 milyar dolar tazminat istemişti. 

2012 yılındaki davada jüri Samsung'u 930 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmiş ancak Apple'ın bu firmanın ürünlerini ABD içerisinde satılmasını yasaklama yönündeki talebini reddetmişti. 

Cuma günü karara bağlanan en son mahkeme sürecinde Apple, 2012 yılındaki davaya konu olmayan ve aralarında 'arama teknolojisi' ve 'parmak kaydırarak açma' özelliklerinin de bulunduğu kendine ait dört ayrı patenti Samsung'un ihlal ettiği iddiasında bulunmuştu. 

Apple, açtığı davada içlerinde Galaxy III'ün de yer aldığı çeşitli Samsung telefonlarının satışının yasaklanmasını ve davalı firmanın 2.2 milyar dolar tazminat ödemesini talep etmişti. 

Davaya konu olan dört patentin ikisinin ihlal edildiğine karar veren jüri aynı zamanda Apple'ın da Samsung'a ait bir patent hakkını çiğnediğine hükmederek iPhone üreticisini 158 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti. 

Dünyanın en büyük iki akıllı telefon üreticisi geçtiğimiz yıl 338.2 milyar dolara ulaşan pazarı paylaşıyor.