Delilerin Nadir'in 1993 yılında Kuzey Kıbrıs'a kaçmadan önce bir davada hakime rüşvet vermeye çalıştığı iddialarıyla ilgili olduğunu yazan Times, SFO'nun bu delilerin mahkemeye bir yanlışlık sonucu sunulmadığını söylediğini aktarıyor.

1993 yılında rüşvet iddialarının ortaya atılmasının ardından yapılan soruşturmada bu iddiaların gerçeği ifade etmediği ve bir polis muhbiri tarafından uydurulduğu anlaşılmıştı.

Bu sonucun ardından, Ağır Dolandırıcılık Ofisi, Yargıç Tucker'dan özür dilemişti.

"Delilerin mahkemeye sunulmamasının çok büyük bir suç olduğunu" belirten Times, geçmişte bu yüzden davaların düştüğünü; mahkûmiyetlerin bozulduğunu yazıyor.

1990 yılında Sunday Times gazetesinin İngiltere'nin en zenginleri listesinde 36. sırada yer alan Asil Nadir'in şirketi Polly Peck'in hisseleri, SFO'nun, bağlantılı bir şirketi dolandırıcılık şüphesiyle basması sonucu hızla değer kaybetmiş ve şirket 1990 yılında iflas etmişti.

1993 yılında yolsuzlukla suçlandığı dava öncesinde KKTC'ye kaçan ve 2010 yılında İngiltere'ye dönen Nadir, zimmetine para geçirerek, şirketin iflasına neden olmakla ve şirketin hissedarlarını mağdur etmekle suçlanıyor.

Londra'ya gelişinin ardından şehrin lüks semtlerinden Mayfair'de bir eve yerleşen Nadir'in davasına İngiliz basını büyük ilgi gösteriyor.