Nadir dün, kefaletle serbest kalma koşulları çerçevesinde Londra’daki Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek, yargılama niteliğinde olmayan, sadece davanın bundan sonraki seyrini belirlemeye yönelik ön duruşmaya katıldı. 1.5 saat süren ön duruşmada yargıç, davanın gelecek yıl ekim ayında başlayabileceğini ve taraflara savunmalarıyla ilgili belgelerini hazırlamalarını söyledi. Duruşmada, Nadir’in tutuksuz yargılanmasıyla ilgili koşullar da ele alındı.
Geçen hafta İngiltere’ye girişinde pasaportlarını yetkililere teslim eden ve 250 bin sterlin kefalet yatıran Nadir’in, dünkü ön duruşmasından sonra bileğine, kaçmasını engelleyecek elektronik cihaz takıldı. Yargıç, Nadir’e elektronik cihazın takılmasının yanı sıra, geceyarısı ile sabah saat 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı da getirdi.

Her hafta karakola uğrayacak
Koşullar arasında ayrıca, her hafta karakola bildirimde bulunmak ve herhangi bir liman ya da havaalanına üç kilometreden fazla yaklaşmamak da bulunuyor. Polly Peck adlı şirketin sahibiyken 34 milyon sterlinlik yolsuzluk yapmakla suçlanan Asil Nadir’in, Britanya’da tutuksuz yargılanmak için yaptığı başvuru geçen temmuz ayı sonunda kabul edilmişti. (Radikal)