Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde Ocak ayından bu yana süren yasal süreçte, Nadir'in avukatlarının savunmasına bu ay içinde geçilmesi bekleniyor.

"Polly Peck" adlı şirketin sahibiyken 34 milyon sterlinlik yolsuzluk yapmakla suçlanan 70 yaşındaki Nadir'le ilgili şimdiye kadar, şirketin hayatta olan eski çalışanları dinlendi.

Bu arada, yasal sürece geçen Mart ayında, Asil Nadir'in eşi Nur Nadir'in Hyde Park'ta attan düşerek, sırtını incitmesi ve hastaneye kaldırılması nedeniyle bir gün ara verildi. Davaya bakan Yargıç Holyrode, Asil Nadir'in üzüntülü olduğunu ifade ederek, duruşmayı bir gün erteledi. 27 yaşındaki Nur Nadir'in iyileştiği ve eşinin duruşmalarına her gün katılmaya başladığı öğrenildi.

Kıbrıslı Türk iş adamıyla ilgili 180 sayfalık iddianamede, Nadir'in şirketinden kendisi, ailesi ve arkadaşlarının hesaplarına 1987-1990 yıllarında yaklaşık 150 milyon sterlin para aktardığı bildirilmişti.

Nadir'in Polly Peck'in parasını, şirketin hisselerinin değerini artırmak için kullandığı da iddia edilmişti.

"Polly Peck" adlı şirketin sahibiyken yolsuzluk yapmakla suçlandığı dava öncesinde, 1993'te İngiltere'den KKTC'ye kaçan Asil Nadir, 2010'da Londra'ya dönüşünün ardından hakim karşısına çıkmış ve şartlı tahliye edilmişti.

Kaçmaması için ayak bileğine elektronik kelepçe takılan Nadir, eşi Nur Nadir'le birlikte yaklaşık 2 yıldır Londra'nın lüks semtlerinden Mayfair'de bir evde yaşıyor.



AA