İSTANBUL - Angelina Jolie ve Brad Pitt'in Fransa'nın güneyindeki Chateau Miraval adlı malikanelerinde telefonlara ve elektronik postalara yanıt vermekle sorumlu olan Ana Charlotiaux, geçen yıl Şubat ayında çok fazla izin kullandığı için işten çıkarılmıştı.

45 yaşındaki Charlotiaux'nun avukatı Emmanuel Ludot, müvekkilinin iki yıldan uzun bir süre çift için çalıştığını ve bu süre içinde sadece 4,5 ay izin kullandığını söyledi.

Ludot, müvekkilinin haksız bir biçimde işten çıkarıldığını ileri sürerek ünlü çiften 55 bin dolar tazminat istedi.

17. yüzyıldan kalma şatoyu 2008 yılında satın alan Pitt ve Jolie çifti, üçü evlatlık altı çocuklarıyla yaz aylarını burada geçiriyor.

Davada kararın 7 Şubat 2012'de açıklaması bekleniyor.

Ünlü çift, haklarında çok şey bilen Charlotiaux'nun sırlarını açık etmemesi için anlaşmaya varmaya çalışıyor.

Öte yandan Jolie'nin bir diğer asistanı, bir magazin dergisine ünlü oyuncunun ev yaşamı ve yeme alışkanlıkları ile ilgili açıklama yaptı.

Adının gizli tutulmasını isteyen asistan, Jolie'nin bazı yiyecekleri saplantı haline getirdiğini ve günlerce aynı şeylerle beslendiğini söyledi.

Asistanı, bazen sadece çorbayla beslenen yıldızın bazı günler de sadece çay içip ve kuruyemiş yediğini söyledi.

Pitt'in Jolie'yi çocuklara kötü örnek olmakla suçladığını belirten asistan, gençken kendini kestiğini itiraf eden ünlü oyuncunun, çocuklar bir yerlerini kestiğinde kullandıkları yara bantlarını kocaman bir kavanozda sakladığını söyledi.

Asistanı, Jolie'nin her gün kendisini evlerinin bodrum katına kilitleyerek saatlerce egzersiz yaptığını da sözlerine ekledi.



ntvmsnbc ve Ajanslar