Hakkında tecavüz suçlaması bulunan Assange'ı, avukatı Bjorn Hurtig'in yerine önemli davalarda görev almış Per E. Samuelson ve Thomas Olssonsavunacak.

Avukat değişikliğinin nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı ancak Assange'ı savunacak Samuelson'ın, cinsel içerikli suçlarla ilgili davalarda önemli tecrübesi olduğu biliniyor.

Assange, geçen yıl, ilk avukatı Leif Silbersky'nin yerine Bjorn Hurtig'i geçirmişti.

Julian Assange, İngiliz Temyiz Mahkemesi'nin hakkındaki "İsveç'e iade" kararını durdurmak için ülkedeki en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

İsveç'in Avrupa genelinde tutuklama emri çıkarmasının ardından, geçen yıl aralık ayında Londra'da gözaltına alınan Assange, Şubat 2011'de kendisine yöneltilen tecavüz suçlamaları nedeniyle İngiltere'de hakim karşısına çıkmış ve İngiliz Woolwich Ceza Mahkemesi Assange'ın İsveç'e iadesine karar vermişti.

40 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange, yaklaşık 11 aydır bağımsız gazeteciliği savunan Frontline Kulübü'nün kurucusu ve arkadaşı Vaughan Smith'in İngiltere'nin doğusunda bulunan Suffolk'daki malikanesinde kalıyor.

Assange'ın ayak bileğine kaçmaması için elektronik kelepçe takıldı. (AA)