Araştırmada ayrıca Avrupa Birliği liderlerinin çoğunun kamuoyundaki güvenilirliğinin de azaldığı ifade ediliyor.
 
Mart ayında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşayan 7 bin 646 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre Avrupalıların AB'ye olan inancı giderek azalıyor. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti Avrupa Birliği projesine olan inancın azaldığı başlıca ülkeler. Araştırmaya göre; Avrupa'da AB'ye olumlu bakanların oranı 2012 yılında yüzde 60 iken bu oran 2013 yılında yüzde 45'e kadar geriledi.
 
Son zamanlarda AB hakkında yapılan en kapsamlı çalışma olan araştırmaya göre; Avrupalıları en çok endişelendiren konuların başında devletin ekonomik durumu geliyor. AB üyesi birçok ülkede halk devletin ekonomik geleceğini karamsar görüyor. Araştırmaya göre; Yunanistan'da halkın sadece yüzde 1'i, İtalya'da yüzde 3'ü, İspanya'da yüzde 4'ü, Fransa'da ise yüzde 9'ü devletin ekonomisinin iyi olduğunu düşünüyor.
 
Araştırmada uzun zamandan beri devam eden ekonomik krizin Avrupa Birliği'nin merkezindeki ülkelerin birbirinden giderek ayrılmasına neden olduğu ifade ediliyor.
 
Araştırmada ayrıca; Avrupalıların seçilmiş liderlerine olan güvenleri giderek düştüğü vurgulanıyor. Bu durumun tek istisnasi ise; Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel. Araştırmaya göre; Merkel hariç, Avrupa'nın önde gelen liderlerinin çoğunun kamuoyu güveni azalıyor