Polisten yapılan açıklamaya göre; müşteri olarak randevu alan 30-40 yaşlarında iki kişi dün akşam avukatın bürosuna yüzleri açık şekilde gittiler.

Bekleme salonunda yarım saat bekledikten sonra büroya Zafiropulos’un yardımcısıyla giren iki kişi 32 yaşındaki yardımcısından onları yalnız bırakmasını istediler.

Daha sonra dışarıya çıktıklarını gören genç adam büroya girince kanlar içinde yatan Zafiropulos’un cansız bedeniyle karşılaştı.

Açıklamaya göre, konuşma aksanlarından yabancı oldukları anlaşılan kişiler, susturucu kullandıklarından kimse bir şey duymadı, bu da onlara rahatça binadan uzaklaşabilme fırsatını verdi.

Olay yerine gelen polisler terör ihtimalini düşünmediklerini, katillerin yurdışından kiralanan profesyonel katil olduklarını sandıklarını belirttiler.

Polis, araştırmaların avukatın müşteri listesini ve aralarından kimlerin Zafiropulos’un hukukî hizmetlerinden memnun kalmadıklarına ya da zarar gördüklerine odaklandığınıs açıkladı.

Yeni Demokrasi Başkanı Kiryakos Mitsotakis Twitter hesabından, "Zafiropulos’un öldürülüşünü şiddetle kınıyorum. Başarılı bir avukat, Yeni Demokrasi’nin değerli bir üyesi, iyi bir dosttu” mesajını yayınladı.

Meclis Başkanı Nikos Vutsis de taziye mesajında hayatını kaybeden Zafiropulos’un ailesine başsağlığı diledi ve suçluların bir an önce ele geçirilmeleri gerektiğini belirtti.

Atina Barosu'ndan yapılan açıklamada da, meslakdaşlarının öldürülmesini protesto için, üyelerinin bir hafta boyunca duruşmalara katılmayacakları belirtildi. (DHA)