Meşiç: "73 dil biliyorum. Tüm dilleri aynı seviyede konuşabiliyorum diyemem ama 12 dilde akıcı konuşabiliyorum. Geriye kalan 61 dilde de gündelik konuşmaları rahatça yapabiliyorum"

Meşiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan itibaren yabancı dillere yakın ilgi duyduğunu, ilerleyen yıllarda kendi merakı ve mesleki yaşamının gereklilikleri nedeniyle 73 dili öğrenebildiğini belirtti.

Çocukluğunda tatil için Yunanistan'a gittiğini anlatan Meşiç, orada yaşayanların yabancı dilde konuşmalarından çok etkilendiğini, yabancı dillere merakının bu şekilde başladığını söyledi.

Daha sonra 4 kıtada, 24 ülkede çalışma imkanı bulduğunu belirten Meşiç, bu sürede dil kabiliyetlerini geliştirdiğini anlattı.

Bosna savaşı sırasında Tuzla'da, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde görev yapan İsveçli, Pakistanlı ve Norveçli askerlerden de İsveç, Urdu ve Norveç dillerini öğrendiğini ifade eden Meşiç, ayrıca işaret dili kursu da aldığını söyledi.

Meşiç, dil bilmenin hayatı kolaylaştırdığını ve farklı insanları tanıma fırsatı sağladığına işaret ederek, 73 dil bilmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Muhamed Meşiç, "Ben, insanlarla farklı dillerde iletişim kurabilmeyi seviyorum. Ama bazı arkadaşlarım kaç dil konuşabildiğimin listesini yapıyor. Elinde not defteriyle gezip, konuştuğum farklı dilleri not alan var. Tatarca seviyem ile Boşnakça, İngilizce, Türkçe ya da Almanca seviyem aynı değil.  73 dil biliyorum. Tüm dilleri aynı seviyede konuşabiliyorum diyemem ama 12 dilde akıcı konuşabiliyorum. Geriye kalan 61 dilde de gündelik konuşmaları rahatça yapabiliyorum" diye konuştu.

Genç yaşlarda, üniversite eğitimi için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gelen Meşiç, en büyük arzusunun dil bölümünde okumak olduğunu ancak şartların onu avukat olmaya yönelttiğini sözlerine ekledi.


AA