Türkiye'nin gündeminde hep varolan tanıdık bir konu: Başörtüsü... Ancak bu sefer başörtüsünün tartışıldığı yer Avustralya.

Avustralya'da bir yolsuzluk davasına bakan yargıç, tanıklık yapacak olan Müslüman Tasnim adındaki kadının peçesini çıkarmadan mahkemede ifade veremeyeceğini söyledi.

Savcılık ise farklı düşünüyor. Kadının mahkemede peçesini çıkararak ifade vermesinin kendisinde rahatsızlık yaratacağını bunun da  ifadesine yansıyabileceğini söylüyor.

Herald Sun Gazetesi'nde çıkan habere göre savunma tarafı Müslüman kadın ifade verirken yüzünün jüri tarafından görülmesi gerektiğinde konusunda ısrarlı.

Hatta savunma avukatı Mark Trowell QC, İslami mahkemelerde kadınların başlarını açabildiklerini, 36 yaşındaki kadının da başörtüsünü İslam dininin zorunluluğundan değil, kendi tercihi olduğu için taktığını belirtti.

Yargıç Shauna Deane da Müslüman kadının başörtüsünü çıkarmasının her ne kadar onu strese sokup ifadesini bile etkileyebilecek olsa da doğru bir uygulama olduğu konusunda kararlı.

Hatta yargıca göre, diğer mahkemedeki uygulamalarla karşılaştırma yapılması gereksiz çünkü bu İslami mahkeme  değil Avustralya Mahkemesi.

Müslüman bir okulun baş yöneticisinin yolsuzlukla suçlandığı davada tanıklık yapacak olan kadın, 7 yıldır Avustralya'da yaşıyor ve 17 yaşından beri başörtüsü takıyor.

Sadece ailesiyleyken ve kendisiyle kanbağı olan erkeklerin yanında başını açan kadının mahkemede ne yapacağı ise hala bir merak konusu...




Cnn Türk