Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında İçişleri Bakanı İskender Mulikov, üst düzey yöneticilerin çocuklarının karıştığı trafik kazasıyla ilgili bilgi verdi.
Raporu değerlendiren Berdimuhamedov, toplumun huzuru için alınan önlemlerin önemine değinerek, kanunların ve hukukun işlemesi gerektiğini vurguladı.

Trafik kazasına da değinen Berdimuhamedov, ''Hukuk devletimizde bu şekildeki uygunsuz ve tasvip edilemez hareketlere prim vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Şayet bu tür olaylar tekrarlanırsa herkese gereken cezaler verilecektir'' şeklinde konuştu.

Özellikle üst düzey yöneticilerin çocuklarının eğitimine ve ahlakına önem vermesi gerektiğini vurgulayan Berdimuhamedov, kötü yetiştirilen çocukların söz konusu kazada olduğu gibi trajik ve elim sonuçlara neden olduğunu söyledi.

Türkmen lider, ülkesinin önemli yükseköğretim kurumlarında Politeknik Enstitüsü'nde okuyan oğlu trafik kazasında hayatını kaybeden Elektrik Enerji Sanayisi Bakanı Orazguliyev'i 'kötü bir baba olduğu' gerekçesiyle görevden aldı. Orazguliyev ise Berdimuhamedov'dan söz konusu elim hadise dolayısıyla özür diledi.

Sözkonusu haber Türkmen medyasında yer almazken, toplum içerisinde Bakan Orazguliyev'in oğlu dahil üst düzey yöneticilerin çocuklarının içkili araba kullanarak kazaya karıştığını ve bazılarının bu kazada hayatını kaybettiğine dair iddialar yer almıştı.

Berdimuhamedov, Politeknik Enstitüsü Rektörü Hıdır Saparlıyev'i de görevini ihmal ettiği gerekçesiyle görevden alırken, Eğitim Bakanı Gülşat Mammedova'ya da sert kınama cezası verdi.

Görevden alınan Bakan Orazguliyev, 12 Şubat'ta yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerinde Berdimuhamedov'a rakip olmuştu.




NTV