Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Bangladeş’te şu anda, Türkiye’de yaşanan 28 Şubat sürecinin bir benzerinin acımasız bir şekilde yaşandığını söyledi. Bangladeş’in Gulam Azam konusundaki hassasiyeti nedeniyle Türkiye’ye yönelttiği suçlamalara cevap veren Köylü, “Türkiye kamuoyunu ve Türkiye medyasını oynanmak istenen bu oyuna karşı uyanık olmaya davet ediyor ve mazlumların sesine ses olmalarını tavsiye ve temenni ediyoruz” dedi.

Bangladeş'te Cemaati İslami'nin 91 yaşındaki İslam alimi Gulam Azam başta olmak üzere 12 kişinin idamla yargılandığı davayı takip etmek üzere Cansuyu Derneği, Bangladeş'e hukukçulardan oluşan bir heyet gönderdi. Daha sonra Türkiye'nin Bangladeş'in iç işlerine karıştığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

KÖYLÜ: TÜRKİYE KAMUOYU VE MEDYA AZAM'IN İDAMINA KARŞI ÇIKMALI

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ise konuyla ilgili olarak dün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaşanan 28 Şubat sürecinin bir benzerinin daha acımasız bir şekilde şu anda Bangladeş'te yaşandığını söyledi. Köylü; “91 yaşındaki bir İslam aliminin de aralarında bulunduğu lider kadronun idam edilmek istenmesi ve binlerce kişinin siyasi nedenlerle tutuklanmasına vicdanı olan herkesin tepki gösterilmesini gerektirirken bu sürece karşı durmaya çalışan Cansuyu Derneği'nin Türkiye'deki bazı kesimler tarafından hedef alınmasını manidar bulmaktayız. Biz bu noktada Türkiye kamuoyunu ve Türkiye medyasını oynanmak istenen bu oyuna karşı uyanık olmaya davet ediyor ve mazlumların sesine ses olmalarını tavsiye ve temenni ediyoruz” dedi.

“DERNEĞİMİZ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMIŞTIR”

Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, Cansuyu Derneği'nin kendi üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirdiğini anlatan Genel Başkan Köylü, “Gulam Azam konusundaki hassasiyetimiz devam edecektir. Bu maksatla süreç yerinde takip edilmiş, bütün taraflarla görüşülmüş ve gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Sivil Toplum Kuruluşu olarak yaptığımız bu tür faaliyetler nedeniyle herhangi bir izne gereksinim duymamakta veya herhangi bir devlet kuruluşuna ilgi alanlarımız yönünden hesap vermemekteyiz. Bağımsız ve özgür bir sivil toplum kuruluşu olarak sadece Bangladeş ile değil dünyanın her tarafında yapılan haksızlıklarla, mağduriyetlerle, sıkıntı ve problemli bölgelerle ilgilenmekteyiz. Bir yardımlaşma derneği olarak acil yardım, kalıcı yardımlar, Kurban ve Ramazan organizasyonları, eğitim kurumlarının inşası, su kuyuları açmak, yetim çocuklara sahip çıkmanın yanı sıra insan hakları ihlalleri ile ilgili faaliyetler de göstermekteyiz. Bu manada Bangladeş'te idamla yargılanan ve tutuklanan on binlerce kişi de derneğimizin ilgi alanına girmektedir” diye konuştu.