El Pais'e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

Alınan bilgiye göre ise Resmi Katalan televizyonu silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktarıldı.

CNN Türk'e konuşan Abdullah Ağar bu restoranın bir Türk restoranı olduğunu ve saldırının DEAŞ izleri taşıdığını söyledi.

Saldırının Türk restoranına yönelik olduğuna yönelik resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 



Barcelonada ikinci şok... Silahlı kişiler restorana girdi

İspanyol medyasında, silahlı iki kişinin buradaki müşterileri rehin aldığı ve polislerin mekânı kuşattığı belirtiliyor. Bu bölgede bulunanlar Twitter hesaplarından silah sesleri duyduklarını paylaştılar. 

POLİSLE PAZARLIĞIN SÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Saldırının olduğu bölgede restoran sahibi olan Ercan Can da CNN Türk’e verdiği bilgilerde yaklaşık 15 kişinin kendi restoranına sığındığını 
bu kişilerle beraber restoranda olduklarını ve beklediklerini söyledi.

Ercan Can kendisinin duyduğu bilgilere göre de bölgedeki bir restorana teröristlerin girdiğini, içeride bulunanları rehin aldığını ve halen polisle pazarlığın sürdüğünü söyledi. 

Barcelonada ikinci şok... Silahlı kişiler restorana girdi
Minibüslü saldırgana ait olduğu iddia edilen fotoğraf

İSPANYOL GAZECİDEN SON BİLGİLER
İspanyol gazeteci Felix Flores ise NTV kanalına bağlanarak verdiği bilgilerde ilk saldırının beyaz bir minibüsle gerçekleştiğini ve sürücünün minibüsü kalabalığın üzerine sürdüğünü söyledi.

Minibüs sürücüsünün saldırıdan sonra yaya olarak kaçtığını ve Luna de Estanbul isimli bir restorana girdiğini belirten İspanyol gazeteci başka bir saldırganın olup olmadığının ise kesinleşmediğini söyledi. 

Flores ayrıca restorantta rehine olup olmadığının da kesin olmadığını belirtti. Flores'e yol üzerinde çok restoran bulunduğunu, saldırganın restorana rastgele girdiğini düşündüğünü söyledi. 

Barcelonada ikinci şok... Silahlı kişiler restorana girdi
İspanya'da minibüsle saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. 

SON DAKİKA... Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı... Çok sayıda yaralı var
Saldırganın kullandığı belirtilen minibüs