Polis sözcüsü Frank Mba, yaptığı açıklamada Bauchi Eyaleti Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerin Boko Haram'ın Balmo ormanındaki kampının baş infazcısı Muhammed Zakari'yi tutukladığını söyledi.

Mba, Balmo ormanında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonları sırasında başka militanlarla kaçarken yakalanan Zakari'nin 7 kişinin öldürülmesiyle bağlantısı olduğunun sanıldığını belirtti.

Zakari'nin Kari kasabasında gümrük memurlarına düzenlenen saldırıya da katıldığının düşünüldüğünü kaydeden Mba, militandan elde edilecek bilgilerin terör örgütünün diğer elemanlarının yakalanmasında güvenlik güçlerine yardımcı olacağını ifade etti.

Yakalananlar arasında 2 yabancı uyruklu militanın da bulunduğu kaydeden Mba, örgütün yeraltı depolarında yapılan aramalarda da çok sayıda silah ele geçirildiğini bildirdi.

Nijerya hükümetinin açıkladığı verilere göre Boko Haram ile süren beş yıllık mücadelede on binlerce kişi öldü, binlerce iş yeri iflas etti ve en az altı milyon kişi yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı.