Ukrayna Başsavcılığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, silahlı kuvvetler mensuplarının Ukrayna halkına sadık kalacağına yemin ettikleri hatırlatılarak, silahlı kuvvetler görevlilerinin silahlarını teslim etmeleri, askeri araçlarını ve konuşlandırıldığı yerleri terk etmelerinin vatana ihanet olarak nitelendirileceği ve söz konusu girişimlerin hukuki sonuçlar doğuracağı ifade edildi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atanmasının hemen ardından Rus yanlısı yönetimin bulunduğu Kırım'da, "Halka ve yönetime sadakatle hizmet edeceğine" ilişkin yemin ederek saf değiştiren Denis Berezovskiy hakkında "vatana ihanet" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

BUGÜNE KADAR 95 EYLEMCİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçen yılın kasım ayında başkent Kiev'de başlayan ve halen ülkenin birçok yerinde zaman zaman devam eden protesto gösterilerinde ülke genelinde toplam 95 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Açıklamada, olayların tırmandığı 18 Şubat'tan bu yana 984 kişinin hastanelere başvurduğu belirtildi. Bu kişilerin 646'sının tedavi altına alındığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, halen 245 eylemcinin ülkedeki çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü bildirildi. Açıklamada, son olarak meydana gelen olaylarda Kırım Özerk Cumhuriyeti, Hmelnitskiy ve Çerkassk vilayetlerinde ikişer ölüm vakasının yaşandığı kaydedildi.