BBC yöneticileri, İtalyan televizyonu Canale 5'in bu ay içinde başlayacak olan "Baila" adlı programın, BBC Worldwide kanalında yayınlanan "Strictly Come Dancing" adlı programla aynı içeriğe sahip olduğunu savunuyor.

Davanın ilk duruşması cuma günü görülecek. Canale 5 televizyonu Berlusconi'nin sahibi olduğu Mediaset yayın kuruluşunun kanallarından biri.

BBC'nin suçlamalarını reddeden Mediaset yöneticileri, suçlamaların muhtemelen televizyon tarihinde bir ilk olduğunu çünkü henüz yayına başlamamış bir program hakkında eser hırsızlığı suçlaması yapılmasının doğru olamayacağını söyledi.

Mediaset, "Baila" adli programının BCC'nin formatından farklı olduğunu ve Meksika'da yayınlanan "Dancing For a Dream" adlı bir formattan yola çıkarak geliştirildiğini ifade etti.
Formatı 35 ülkeye satılan "Strictly Come Dancing" adlı programda her hafta kendi dallarında ünlü kişiler bir salon dansı yarışmasında mücadele ediyor. Program ABD'de "Dancing With The Stars" adıyla yayınlanıyor.

"Baila" adlı programda ünlü kişiler halk arasından seçilen yarışmacılarla çift olarak yarışırken, "Dancing With the Stars" adlı formatta ünlüler profesyonel dansçılarla eşleşerek yarışıyor.

BBC'nin programının İtalya'daki yayın haklarını devlet televizyonu RAI almıştı. RAI'de halen böyle bir program yayında bulunuyor.


AA