İtalya’da, vergi kaçırma suçundan hüküm giyen 77 yaşındaki eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin sosyal hizmet cezası belli oldu. Berlusconi, 9 Mayıs’tan itibaren bir yıl boyunca düzenli olarak Milano yakınlarındaki bir bakımevinde Alzheimer hastalarına yardım edecek.
 
Berlusconi haftada bir kez en az dört saat Sacra Famiglia Bakımevi’nde çalışmak zorunda.
 
Merkezdeki yaşamı, eğlenceli hayatı ile bilinen Berlusconi için çok farklı bir deneyim olacağa benzer. Berlusconi, motorlu araçlar ile hastaları gezdirecek, onlara kitap okuyacak ve mektup yazmalarına katkıda bulunacak.
 
Bakımevi’nin müdürü Paolo Pigni, ‘yüzleşeceği acıların Berlusconi’yi zenginleştireceğini’ söyledi.
 
Berlusconi hafta içinde yaptığı açıklamada ise sosyal hizmet cezası ile dalga geçmişti. Berlusconi cezanın, sadece kendisi için değil ülkesi için de komik olduğunu söylemişti.

HAPİSTEN KURTULDU
 
Eski İtalya Başbakanı geçen yıl sahibi olduğu Mediaset şirketinin yayın haklarının satışı sırasında vergi kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulunmuştu. Berlusconi dört yıl hapis cezasına çarptırılmış, ceza af yasası gereği bir yıla düşürülmüştü. Ancak yaşı 70’den fazla olduğu için Berlusconi’nin cezasını ev hapsi ya da sosyal hizmet olarak çekme hakkı bulunuyordu. Suçsuz olduğunu savunan Berlusconi ise ‘sol görüşlü ve önyargılı’ yargıçların hakkında siyasi bir karar aldıklarını savunuyor. (BBC Türkçe)