Para karşılığı 18 yaşın altında bir kadınla cinsel ilişkiye girmek ve görevini kötüye kullanmak suçlarından 7 yıl hapse mahkum edilen İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, temyiz mahkemesinde beraat etti.

İtalyan siyasetinin en renkli simalarından 77 yaşındaki Silvio Berlusconi'ye bu sefer adalet kanadından iyi bir haber geldi. Milano’daki Temyiz Mahkemesi, geçen yıl ‘çocuk fuhşu’ ve ‘görevini kötüye kullanma’ suçlarından 7 yıl hapse mahkum edilen Berlusconi’nin cezasını bozdu.

Berlusconi’nin avukatı Franco Coppi, beklediklerinden daha iyi bir karar çıktığını söyledi.

Coppi, mahkeme heyetinin çocuk fuhşuna ilişkin kararının gerekçesinin, müvekkilinin Ruby’nin gerçek yaşını bilmemesinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

'GERÇEK YAŞINI BİLMİYORDUM' DİYEREK KURTULDU

Berlusconi ise, vergi kaçakçılığından aldığı bir diğer ceza nedeniyle sosyal hizmette bulunmak üzere gittiği Sacra Famiglia di Cesano Boscone Bakımevi’nden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Berlusconi, yanına yaklaşan bir destekçisine ise, “Adalet yerini buldu” demekle yetindi.

Meşhur ‘bunga bunga’ partileri düzenleyen Berlusconi, o dönemde 17 yaşında olan ‘Ruby’ takma adlı Faslı dansçı Kerime El Mahruk ile cinsel ilişkiye girmekle itham edilmişti. Berlusconi ise kendisini, “Ruby’nin yaşını daha büyük zannediyordum” diye savunmuştu.

Berlusconi’nin, başbakan olduğu dönemde hırsızlıktan gözaltına alınan Ruby’i, nüfuzunu kullanarak polis merkezinden kurtardığı da iddia edilmişti.

ARTIK SİYASET YAPABİLECEK

Berlusconi’nin yine bu dava çerçevesinde aldığı ömür boyu siyasetten men kararı da böylece ortadan kalkmış olacak.

Deneyimli siyasetçi geçen yıl da, vergi kaçırmaktan 4 yıl hapis ve 5 yıl kamu görevinden men cezasına çarptırılmıştı. Ancak 2006 tarihli Af Yasası sayesinde 4 yıllık hapis cezası 1 yıla indirilerek, ilerleyen yaşı nedeniyle de bu ceza sosyal hizmete çevrilmişti. 5 yıl siyasetten men cezası ise temyiz mahkemesi tarafından 2 yıla indirilmişti.

Buna dayanarak Berlusconi, geçen Kasım yapılan oylamayla İtalya parlamentosundan azledilirken, Forza Italia partisinin liderliğini ise sürdürüyor. (Esma Çakır, DHA)