Monza Adliyesi'nde görülen davada,  yaklaşık beş yıldır  ayrı yaşayan Silvio Berlusconi ile Veronica Lario'nun boşanması yönünde karar alındı. 

Çiftin arasındaki anlaşmazlıklar, 2009 yılı başlarında medya aracılığıyla yayımladıkları açık mektuplarla ortaya dökülmüştü. Eski bir şov kızı olan Lario, haber ajansı ANSA'ya yolladığı bir elektronik postada eşinin genç kızlara düşkünlüğünden dem vurmuş, meşguliyetini bahane göstererek kendi çocuklarının doğum günlerine katılmayan Berlusconi'nin, Napoli'de samimi pozlar verdiği 18 yaşındaki Noemi Letizia'nın doğum gününde bulunmasını yadırgadığını belirtmişti. Eşinin çapkınlıklarına daha fazla tahammül edemeyen Lario, Nisan 2009'da resmen boşanma davası açmıştı.

REKOR NAFAKA
Çiftin geçen sene sonuçlanan nafaka davasında ise, rekor bir rakam belirlenmişti. Mahkeme, öncelikle 3 milyon, ardından "Beni böylece fakirleştiriyorsunuz" diyen Berlusconi'nin bu karara yaptığı itirazın sonucu 1,4 milyon euro nafaka ödemesine hükmetmişti.

Ancak Veronica Lario, İtalya'nın en zenginleri arasında bulunan 77 yaşındaki deneyimli siyasetçinin ödeyeceği nafakayı az bularak, karşı itiraz davası açmıştı. Berlusconi'nin ikinci eşi olan Lario, başlangıçta yıllık 43 milyon euro nafaka talep ediyordu. Nafakaya ilişkin dava halen sürüyor.

NİŞANLANMIŞTI
Öte yandan, aşk cephesi halen hareketli olan çapkın politikacı, 2012 yılı sonunda boşanma davası henüz sonuçlanmamışken kendisinden 48 yaş küçük olan Francesca Pascale ile nişanlandığını ilan etmişti.

Vergi kaçakçılığından ötürü kesinleşen dört yıllık hapis cezasının ardından parlamenterliği düşürülen Berlusconi, halihazırda merkez sağdaki Haydi İtalya (FI) Partisi'nin liderliğini yürütüyor.

Ülke siyasetinin renkli simasına, reşit olmayan bir kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girmek suçundan ise yedi yıl hapis cezası verilmiş ve ömür boyu siyasetten men edilmişti. Bu dava, halen temyiz aşamasında.