Sahibi olduğu medya grubu Mediaset üzerinden vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 2012 yılında 4 yıl, ardından af yasası uygulanarak 1 yıl hapsine hükmedilen Silvio Berlusconi’ye yargı kanadından bu sefer iyi haber geldi.

Milano Gözetim Mahkemesi’ne geçtiğimiz günlerde avukatları aracılığıyla başvuruda bulunan Berlusconi, infaz süresince gösterdiği iyi halden ve huzurevinde disiplinli çalışmasından ötürü cezasında indirim talep etti. Talebi mahkeme tarafından kabul gören Berlusconi buna göre, 23 Nisan yerine 8 Mart 2015 tarihinde tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşmuş olacak. 5 yıl süreyle kamu hizmetlerinden men edilen ve Temyiz Mahkemesi’nce bu cezası ise 2 yıla indirilen Berlusconi, şu an aktif siyaset yapamıyor.

PARLAMENTODAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

78 yaşındaki deneyimli siyasetçi cezasının kesinleşmesi üzerine, ilerlemiş yaşı nedeniyle cezaevine gönderilmek yerine geçen yıl Milano’daki villasında ev hapsine alınmış ve yine bu kentteki bir kilise yardım kuruluşu olan Fondazione Sacra Famiglia’ya (Kutsal Aile Vakfı) ait, Alzheimer’lı yaşlıların kaldığı huzurevinde çalışmaya başlamıştı.

Halihazırda merkez sağın şemsiye partisi Forza Italia’nın (Haydi İtalya) lideri konumundaki Berlusconi ayrıca, hüküm giydiği bu davanın ardından parlamentodan da ihraç edilmişti.

 Silvio Berlusconi, 24 Haziran 2013 tarihinde de, reşit olmayan ‘Ruby’ lakaplı Fas asıllı Karima El Mahroug adlı dansçı kızla para karşılığı ilişkiye girmek ve gücünü kötüye kullanmaktan 7 yıl hapse ve ömür boyu kamu hizmetinden men cezasına mahkum edilmişti. Söz konusu dava, halen Yargıtay aşamasında. (Esma Çakır/ DHA)