BBC'ye konuşan UNICEF'in Gazze'deki yetkilisi Pernille Ironside, artan çocuk ölümlerinin dehşet verici olduğunu söyledi.

Pernille Ironside, "Bu kesinlikle şok edici, hatta açık konuşmak gerekirse iğrenç bir durum. Pazar akşamından bu yana 69 çocuk öldürüldü. Bu da son iki buçuk gün içinde saatte birden fazla çocuğun hayatını kaybettiği anlamına geliyor" dedi. Gazze'de herkesin İsrail saldırılarından etkilendiğini belirten Ironside sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceki gün Şiama adlı dört yaşındaki bir kızla tanıştım. O ve babası dışında ailesinden hiç kimse sağ kalmamıştı. Annesi, iki ağabeyi yaşamlarını yitirmiş. Şiama'nın karnında da şarapnel yarası vardı. Zor hayatta kalmıştı. Gazze'de sürekli böyle hikâyeler duyuyorum."

'İSRAİL SAVAŞ SUÇLARI İŞLEMİŞ OLABİLİR'
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da İsrail'in Gazze'de savaş suçları işlemiş olabileceğini söyledi. İsviçre'nin Cenevre kentinde acil gündemle toplanan BM İnsan Hakları Konseyi'nin oturumunda konuşan Pillay, Gazze'de çocukların öldürüldüğünü, evlerin de yıkıldığını belirtti.

İsrail'in "büyük bir olasılıkla" uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyleyen Pillay, Hamas'ı da İsrail'e yönelik roket ve havan topu saldırıları nedeniyle kınadı.

CAN KAYIPLARI HIZLA ARTIYOR
İsrail'in iki haftadır süren Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 649'a yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, gece yarısı düzenlenen saldırılarda 18 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiğini söyledi. İsrail'in saldırıları sonucu şu ana kadar 4 bin 100 Filistinli de yaralandı.

Ölen İsrail askerlerinin sayısı ise 29 olarak açıklandı. Son olarak İsrailli bir tank komutanının gece yarısı Filistinli bir keskin nişancı tarafından vurulduğu bildirildi.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda bu sabah da İsrailli iki sivil öldü.

İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana Gazze'den kaçan Filistinlilerin sayısı ise 100 bini aştı.