Reuters'ın haberine göre, İngiliz yetkililer, bir düğün için hazırlanan pasta kutusuna saklanan sahte bombanın iki hafta önce UPS kargo uçağıyla nasıl farkedilmeden İstanbul'a ulaşabildiğini soruşturuyor.

İngiltere'den Türkiye gönderilen 'yalancı' bombanın hiçbir engele takılmadan İstanbul'a ulaşması İngiliz Ulaştırma Bakanlığı'nı karıştırdı. Bakanlık, havalimanlarıyla kargo prosedürlerini gözden geçiriyor.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, Londra'da yaşayan 26 yaşında bir Türk'ün pasta kutusuna benzeyen bir paketi UPS kargo firmasıyla İstanbul'a ulaştırılmak üzere bıraktığı, o noktadan itibaren hiç bir aşamada paketin içindekilerin tespit edilip gerekli önlemlerin alınmadığı belirtildi.

Pakette 'yalancı' bombada, fünye, kablolar, geri sayımlı saat gibi bir bomba için kimyasallar dışında gereken herşey vardı.

Polis olayın terörizm bağlantısı olmadığını açıkladı. ITV kanalının haberine göre paket, 15 gün kadar önce Londra'nın kuzeyindeki Camden semtinde bulunan UPS şubesine teslim edildi.

Güvenlik süreçlerinin sürekli kontrol edildiğini açıklayan Ulaştırma Bakanlığı, olaydan sonra kapsamlı soruşturma başlattı.