Davanın 3’üncü duruşmasında Başbakan’ın bankalardaki milyon dolarları bulan hesap hareketleri sorgulandı. Dilek Özgürgün, Başbakan’ın sevgilisi olduğunu açıklayan İnci Pars’a, eşi tarafından alındığını ileri sürdüğü 2 lüks aracın iade edilerek mal paylaşımına dahil edilmesini istedi.

4 YIL ÖNCE ANKARA’DA MUTLU BAŞLANGIÇ

Başbakan Hüseyin Özgürgün (52) ile Dilek Özgürgün (44) 2013 yılında evlendiler. Ankara Üniversitesi’nde eğitim yıllarında tanışan çift, 4 yıl önce (Dilek Özgürgün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hukuk müşavirliğini yaptığı sırada) evlenmeye karar verdi. Her ikisinin de ikinci evliliği. Günümüzde Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nde mevzuat sorumlusu olan avukat Dilek Özgürgün, evliliği süresince zamanının büyük bir bölümünü, işi nedeniyle Ankara’da geçirdi.

Hüseyin Özgürgün bu yıl 19 Haziran’da Dilek Özgürgün’e, “Ankara’da yaşaması ve eş yükümlülüklerini yerine getirmemesi” gerekçeleriyle Lefkoşa’da boşanma davası açtı. 

Kusurlu eş olmadığını belirten Dilek Özgürgün ise, savunma dilekçesinde Hüseyin Özgürgün’ün evlendikleri zaman ‘Siyaseti bırakacağım, Ankara’da yaşayacağım’ sözü verdiğini belirtti. Dilek Özgürgün kötü giden evliliğini kurtarmaya çalıştığını ancak, eşinin Temmuz ayında 2 kez korumalarıyla kendini Lefkoşa’daki evinden attırdığını söyledi.

POLİS KORUMASI İSTEDİ

Dilek Özgürgün boşanma davasının duruşmalarına katılabilmek için mahkemeden polis koruması da talep etti. Lefkoşa Aile Mahkemesi, Dilek Özgürgün’ün koruma talebini reddetti, ancak avukatı Boysan Boyra koruma talebinde ısrar ederek, temyiz mahkemesine başvurdu. 

Boysan Boyra, ilk 2 duruşmada Başbakan’ı banka hesaplarını boşaltarak ve başkaları üzerine mülk satın alarak mal kaçırdığını ileri sürdü.

‘34 BEDENİM, SEVGİLİYİZ, BOŞANSIN EVLENECEĞİZ’

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün boşanma davası devam ederken, Başbakan’ın ünlü manken ve oyuncu İnci Pars’la ilişki yaşadığı ve hatta hamile kaldığı KKTC medyasında yer aldı. 

Hüseyin Özgürgün bu iddialara sessiz kalırken, İnci Pars, “Evet, Başbakan’la sevgiliyim ve boşandıktan sonra da evleneceğiz ancak hamile değilim. Hâlâ 32-34 bedenim” açıklaması yaptı. 

PARS’IN LÜKS OTOMOBİLLERİ

Dilek Özgürgün’ün avukatı Boysan Boyra, Perşembe günkü duruşmada İnci Pars adına kayıtlı bulunan Porsche ve Jaguar marka 2 otomobilin evlilik birliği içinde kazanılan paralarla Hüseyin Özgürgün tarafından alındığını belirterek, söz konusu araçların İnci Pars adından çıkartılarak mal paylaşımına konu olması için Hüseyin Özgürgün adına kaydedilmesi için ayrı bir dava açtı.

Dilek Özgürgün’ün avukatı Boysan Boyra, dava ve yapılan siyasi tartışmalarla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bu bir aile davası. Davayla ilgili ya da siyasi bir yorum yapmak istemiyorum. Duruşmalar halka açık yapılıyor” dedi.

BAŞBAKAN’IN AVUKATI: SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ SALDIRI

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün avukatı Şefik Aşçıoğulları ise, boşanma davası kullanılarak 07 Ocak’ta yapılacak genel seçimler öncesinde siyasi çıkar elde edilmeye çalışıldığını belirtti. Aşçıoğulları yazılı açıklamasında, şunları söyledi:

“Sn. Hüseyin Özgürgün’ün askıda bulunan/devam eden davası hakkında, mahkeme huzurunda söylenmiş ve/veya ibraz edilmiş belgeler ile ilgili olarak basın aracılığı ile bir takım olumsuz düşüncelere ve/veya maksatlı algı ve düşüncelere mahal verilmeye çalışıldığı gözlemlenmektedir. Sn. Hüseyin Özgürgün’ün, şahsına ve özellikle siyasi durumuna yönelik maksatlı bir biçimde basına verilen bu haberlerin kesinleşmiş bir yargı sonucu olmadan paylaşılmak istenmesinin, erken genel seçimlere yönelik bir çalışma olduğu açık ve şüphe götürmezdir. Tüm hukuk kurallarını istisnasız herkese uygulayan KKTC Mahkemeleri huzurunda Sn. Hüseyin Özgürgün, gerekli iddialarını, izahatlerini ve diğer açıklamalarını yapmıştır, yapacaktır. Denetimi tüm yasal organlara açık olan banka hesaplarında Sn. Hüseyin Özgürgün’ün maddi kaynaklarının nasıl oluştuğu açıktır ve bu meyanda da kayıtlar özellikle bankada muhafaza edilmektedir, izahatları ekstreler üzerinde görülmeye müsaittir. Nihayetinde, Sn Hüseyin Özgürgün aleyhine yürütülen bu ve benzer haberlere yasal işlemi başlatılacağını kamuoyu ile paylaşılır bu ve benzer haberlere itibar edilmemesini de tekrar rica ederiz.”