Polisle girdiği çatışmada ağır yaralanan Tsarnaev'in yakalandığı sırada şuuru kapalıydı. Boston'daki Beth İsrael Hastanesi'ne yatırılan Tsarnaev, uyanmasının ardından ilk olarak FBI ajanları ile görüştü. FBI, ABD vatandaşlarına yakalanmaları sonrasında bildirilen ve 'Miranda Hakları' olarak bilinen anayasal hakları Tsarnaev'e okumadı.
 
Ağır yaralı olması sebebiyle konuşamayan Tsarnaev, sessiz geçen ilk sorgulamada, hakkındaki iddiaları kabul etti. Eylemi ağabeyi ile gerçekleştirdiğini, daha önce ise başka eylemde bulunmadığını belirtti.
 
Tsarnaev daha sonra kendisini sorgulamaya gelen hakime de başını sallayarak veya yazılı olarak cevap verebildi. Hakime Marianne B. Bowler şüphelinin yüzüne hakkındaki suçlamaları okudu. 3 kişiyi öldürmek ve 170'ten fazla kişiyi yaralamaktan sorumlu tutulan Tsarnaev, ABD vatandaşlarına ve mülkiyetine karşı kitle imha silahı kullanmakla suçlandı.
 
Hakime Bowler daha sonra FBI ajanlarının okumadığı 'Miranda Hakları'nı Tsarnaev'in yüzüne okudu. Avukat tutmaya gücünün yetmeyeceğini ifade eden şüpheliye avukat sağlanacağı söylendi. Suçlu bulunması beklenen Tsarnaev'in ölüm cezası veya ömür boyu hapis almasına kesin gözle bakılıyor. Şüpheli ile 30 Mayıs sabahı bir oturum daha gerçekleştirilmesine karar verildi.
 
(CİHAN)