VENEDİK - Adları açıklanmayan aile, bir işi ve maaşı olmasına rağmen ayrı eve taşınmayı reddeden 41 yaşındaki oğullarına evden ayrılması için avukat yolladı. Çift ayrıca çamaşırlarının yıkanmasını ve yemeklerinin hazırlanmasını da talep etti.

Tüketici birliği Adico'dan yardım isteyerek avukat Andrea Camp'a ulaşan İtalyan çift, oğullarına bir mektup gönderdi ve altı gün içinde evi boşaltmazsa mahkemeye gideceklerini bildirdi.

Eğer bu girişim sonuçsuz kalırsa avukatlar Venedik'teki bir mahkemeden yaşlı ana-babayı oğullarına karşı koruyacak bir karar almasını isteyecek.

'ARTIK YAPAMIYORUZ'
Baba "Artık yapamıyoruz" diyor ve ekliyor: Karım stres yüzünden hastanelik oldu. Oğlumun iyi bir işi var ama hala evde yaşıyor. Çamaşırlarının yıkanıp ütülenmesini, yemeğinin hazır olmasını istiyor. Gitmeye gerçekten hiç niyeti yok...

İtalyan basınında yer alan bazı haberlerde oğulun saldırganlaştığı da yer aldı.

EVİN KİLİTLERİ DEĞİŞTİ
Yaşlı çiftin, benzer bir olayda başarılı olduğunu duyduktan sonra Adico'ya başvurdukları belirtiliyor. Bu olayda Adico'nun devreye girmesiyle oğlun evden ayrıldığı, ana-babanın da evin kilitlerini değiştirdiği kaydediliyor.

Adico İtalya'da yüzlerce ailenin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.



BBC Türkçe