BERLİN’de doğup büyüyen Tahir Özbek (26), ‘Hells Angels’ (Cehennem Melekleri) çetesinin üyeleri tarafından 10 Ocak 2014’te vücuduna isabet eden altı kurşunla öldürüldü. Cinayetten 13 gün sonra yakalanan çete lideri Kadir Padir ile birlikte biri tutuksuz 13 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.

Mahkemede ortaya çıkan belegelere göre polis, çete lideri Kadir Padir’in telefonunu dinlemeye aldı. Dinlemeye takılan bir konuşma ise cinayetin habercisiydi. Kadir Padir’i arayan bir kişi, “Tahir Berlin’de belinde silahla dolaşıyor ve Hells Angels hakkında atıp tutuyor” bilgisini verdi. Bu konuşmadan sonra ise cinayet işlendi.

ÜSTLERİNE BİLGİ VERDİ Mİ?
Tahir Özbek, çetenin iki elemanını dövüp bıçakladığı için ölüm listesine alınmıştı. Polis, çetenin Özbek’i öldüreceği bilgisini önceden almıştı. Ancak buna rağmen Özbek’i uyarmamıştı, gerekçe olarak da Berlin’de olduğundan haberlerinin bulunmadığını göstermişti.
Mahkeme ise polisin ihmalini araştırmak için telefon dinlemelerini rapor haline getiren başkomiser Carolin G.’yi tanık olarak ifade vermeye çağırdı. Ancak başkomiser bu çağrıyı reddetti ve mahkemeye gelemeyeceğini bildirdi. Gerekçe olarak da duruşmada vereceği detaylı bilgilerin disiplin soruşturmasının dışında başka cezai durumların ortaya çıkarmasına imkan verebileceğini gösterdi. Carolin G.’nin telefon konuşmalarını üstlerine bildirip bildirmediği bilinmiyor.

Hürriyet