İtalya'nın en zenginleri arasında yer alan Berlusconi'nin cezasına karşılık tuvalet temizleyebileceği, rehabilitasyon merkezinde uyuşturucu bağımlıları ile çalışabileceği veya evsizlere yardım edebileceği kaydedildi. Berlusconi'nin avukatı Franco Coppi ağustos ayında bir yıl hapis cezası onaylanan Berlusconi'nin cezasını ev hapsi yerine kamu hizmeti yaparak çekmeyi seçebileceğini söyledi.

Eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin geçen hafta partisine mensup bakanları istifaya çağırmasıyla İtalya'da siyasi kriz başlamıştı. Vergi kaçırma suçundan hapis cezası alan Berlusconi'nin Senato üyeliğinden atılması için cuma günü oylama yapılacaktı. Bu duruma kızan Berlusconi, partili beş bakanın istifasını ve hükümetin düşürülmesini istemişti. İstikrardan yana olan bazı parti üyelerini ikna edemeyen Berlusconi'nin hükümeti düşürmeyi başaramayacağını anlayınca geri adım attığı belirtiliyor.

Üç kere başbakanlık yapan Berlusconi'nin kamu hizmeti yapmak istediği kurumlar arasında City Angels ve Exodus'un da olduğu belirtildi. Eğer isteği gerçekleşirse buralarda evsiz ve uyuşturucu bağımlılarına yardımcı olacak.

Öte yandan Berlusconi'nin hayvan haklarını savunan gruplar, hastaneler, bir genetik hakları vakfı ve bir yaşlı bakımevinden de davet aldığı kaydedildi. 84 yaşındaki eski bir papaz ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi gördüğü Exodus'un kurucusu Antonio Mazzi, Berlusconi'yi kurumlarında görmekten memnuniyet duyacağını söyledi.