Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac, Paris belediye başkanı olduğu dönemde ''bazı parti üyelerine hiç çalışmadan maaş ödenmesi'' suçlamasıyla açılan davayla ilgili olarak pazartesi günü mahkemede ifade verecek.

Şu ana kadar davayla ilgili sessizliğini koruyan ve basının ısrarlı mülakat taleplerini geri çeviren Chirac'ın, duruşmada, suçlamalara ilişkin ayrıntılı bir şekilde mahkemeyi bilgilendirmesi bekleniyor.

Yakın dostlarının basına verdiği bilgiye göre Chirac, avukatları ve danışmanlarıyla birlikte, her gün yoğun bir şekilde kamuoyunun yakından takip ettiği dava üzerinde çalışıyor.

Chirac'ın cumhurbaşkanlığı döneminde açılan dava, Anayasadaki ''cumhurbaşkanıyla ilgili dokunulmazlık'' ilkesi gereği uzun süre ertelenmişti.

Bernadette Chirac, geçen ay basına yaptığı açıklamada, kamuoyunun önüne fazla çıkmayan eşinin Alzheimer hastası olduğu yolundaki iddiaları yalanlayarak, daha önce öngörüldüğü gibi 7 Mart'ta Jacquec Chirac'ın duruşmaya katılacağını teyit etmişti.

''Alzheimer hastası olsa kamuoyuna açıklardık'' diyen Bernadette Chirac, 78 yaşındaki kocasının sadece zaman zaman yürüme, işitme ve hafıza sorunu çektiğini söylemişti.


AA