LONDRA - Albay Russell Williams’ın adına açıklama yapan avukatı, komutanın kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul edeceğini açıkladı. Ontario şehrindeki Trenton hava üssünden sorumlu olan Williams, aynı zamanda 82 haneye tecavüz vakasıyla da suçlanıyor. Savcılar, albayın kadın iç çamaşırı çaldığını söylüyor.

Albayın ikili hayatı
Zamanında Williams’ın terfisine onay vermiş olan emekli korgeneral Angus Watt, Williams için “Başarıyla gizlediği ikili bir hayat yaşamış” diyor.
Williams’ın kurbanlarından biri Kasım 2009’da evinde ölü bulunmuştu. Diğer kadınsa ocak ayında kaybolmuştu. Cinayet kurbanları 38 yaşındaki onbaşı Marie Comeau ve 27 yaşındaki Jessica Lloyd, hava üssünün bulunduğu Ontario’da yaşıyordu.
Williams aynı zamanda 2007 yılından bu yana 47 evi soymakla da suçlanıyor. Evlerin çoğu aynı sokak üstündeydi ve içlerinden biri dokuz kere soyuldu. Ottawa Citizen gazetesinin haberine göre polis, Williams’ın evinde bulduğu yaklaşık 500 parça kadın iç çamaşırına da el koydu.

Kraliçenin pilotuydu
7 Şubat’ta tutuklanan Williams’ın duruşması ay sonunda yapılacak. Kanada Hava Kuvvetleri’ne 1987 yılında katılan, Haiti ve Afganistan operasyonlarına lojistik destek verilmesinden sorumlu olan Albay Williams, Kraliçe 2. Elizabeth’in de pilotluğunu yapmıştı. (bbc)