ABD ’nin Alaska eyaletinde bir polisi öldürmekten yargılanan “Gözbebeği” lakaplı 39 yaşındaki Jason Barnum’un yüzündeki dövmelerin davasını etkileyip etkilemeyeceği tartışılıyor. 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Barnum’un gözü de dahil olmak üzere yüzünün yarısını kaplayan dövmeler için birçok kişi ‘korkutucu’ yorumunu yaptı.


Independent’ta yer alan habere göre, polis, Barnum’un yüzündeki dövmeleri, “Sırtını topluma dönmüş bir kişinin zihniyetinin göstergesi” sözleriyle niteledi. Anchorage Polis Şefi Mark Mew, hakimin 22 yıl hapis cezası verdiği Barnum’a “daha sert bir ceza” vermesi gerektiğini savunarak, “Jason Barnum’un, hayatının insanlara kötü davranmak üzerine olduğuna uzun süre önce karar verdiğini düşünüyorum. Sizden Barnum’a bakmanızı istiyorum. Onun kendine bunu yapmaya ve kendini ifade etmeye hakkı var. Bunun için ona ceza veremeyiz, ancak onun davranışlarını ve tavırlarını göz önünde bulundurabiliriz” dedi.


Geçen hafta Cuma günü mahkemeye çıkan Barnum’a 22 yıl hapis cezası verilmişti. 2012’nin Eylül ayında polis memuru Daniel Thyen’i öldüren ve daha önce 14 mahkumiyeti bulunan Barnum, 2010’da hapisten çıktıktan sonra yaşayacak bir yer bulamadığını ifade etmişti. Yüzündeki dövmeler nedeniyle iş bulamadığını belirten ve cinayeti işlediği gün eroin etkisi altında olduğu söylenen Barnum, mahkemede, “Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum. Hiçbirini geri alamam” demişti.