22 yaşındaki Matthew Cordle Youtube’a yüklediği 3 buçuk dakikalık video ile yaklaşık 3 ay önce karıştığı bir kazada Vincent Canzani’yi öldürdüğünü açıkladı.

Cordle yayınladığı videoda bir hata yaptığını ve 22 Haziran 2013 günü, Ohio'nun Columbus şehrinde aracıyla çarptığı Vincent Canzani’nin ölümüne sebep olduğunu itiraf ediyor.
Videoda Cordle alkol aldıktan sonra kamyonetiyle eve dönmesinin büyük bir hata olduğunu 61 yaşındaki Canzani’nin ölümüne yol açtığını söylüyor.

Cordle’ın yüzünü açıkca göremediğimiz videoda olay gecesi depresyonda olduğunu ve arkadaşlarıyla iyi zaman geçirmek için barlarda eğlendiğini anlatıyor. Daha sonra yüzünü açıkca görebildiğimiz Cordle adını açıklıyor ve Canzani’yi öldürdüğünü söylüyor.

Franklin Bölge Savcısı Ron O’brien Cordle’ın kaza ile ilgili şüphelilerden birisi olduğunu ancak herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmadığını açıkladı. Videoyu Çarşamba günü gören ve indirip bir CD’ye basan O’brien bu kanıtı büyük jüriye sunacağını ve Cordle'ın alkollü araç kullanarak ölüme sebebiyet verme suçu ile suçlanacağını açıkladı. Cordle suçlu bulunduğu takdirde maksimum 8 yıllık bir hapis cezasına çarptırılacak.

Cordle’ın avukatı George Breitmayer de, bu videonun Cordle’ın karakterinin gösteren güçlü bir kanıtı olduğunu söyledi.

Cordle videonun sonunda izleyenlere adeta yalvararak alkollü araç kullanmamalarını şu sözlerle dile getirdi:

"Bay Canzani’yi geri getiremem, yaptığım şeyleri geri alamam ama sizin hala bir şansınız var. Sizin potansiyel kurbanlarınız hala kurtarılabilir. O yüzden lütfen alkol aldıktan sonra araç kullanmayın." (NTV)