BBC’nin haberine göre, Abdülcevat isimli kişi, Ağustos 2009'da Beyrut merkezli LBC kanalına çıkarak, evlenmeden önce kadınlarla yaşadığı cinsel fantezileri anlatıp yüksek performansıyla övünmüştü. Abdülcevat ayrıca “Kırmızı Çizgiler” adlı programda kameralara kullandığı seks oyuncaklarını göstermişti.    

Bu programın ardından TV kanalına 200'den fazla şikayet telefonu geldi.

Suudi Arabistan mahkemesi, 32 yaşındaki Abdülcevat’ı Ekim ayında 5 yıl hapis ve 1,000 kırbaç cezasına mahkum etmişti. Mahkeme, dört çocuk babası olduğu bildirilen Abdülcevat’la birlikte kamera karşısına geçen üç arkadaşına da 2’şer yıl hapis ve 300’er kırbaç cezası vermişti.

Abdülcevat’ın avukatı karara itiraz ederek, düzeltilmesi talebiyle Yüksek Mahkeme’ye başvurmuş, sanık da Suudi Arabistanlı milyoner Prens Elvelid bin Talal’ın da ortağı olduğu TV kanalının söz konusu görüntüleri gizlice çektiğini iddia ederek, masum olduğunu savunmuştu.

Ancak Yüksek Mahkeme kararı yerinde buldu ve cezayı onadı. BBC'nin bildirdiğine göre sanıkların karara bir üst mahkemede tekrar itiraz etme hakkı bulunuyor.

LBC'nin Suudi Arabistan'daki ofisleri bu olaydan yaklaşık iki ay önce kapatılmıştı.

Hürriyet