Coca Cola’nın bağlı şirketi International Beverages Private Ltd.'de bilgi işlem yöneticisi olarak çalışan Aminul İslam, IŞİD bağlantıları nedeniyle Dakka'da yapılan bir operasyonla gözaltına alındı. İslam'ın Suriye’de IŞİD’e katılacağından şüphelenildiği bildirildi. Bangladeş polisi, İslam'ın IŞİD'in bölgesel yöneticiliğini yapması sebebiyle yakalandığını ifade etti.

Bangladeş’te gözaltına alınan İslam’la ilgili olarak Coca Cola da bir açıklama yaptı. Şirket İslam’ın kurumlarında çalıştığını doğrularken, firma sözcüsü polisle işbirliği yaptıklarını açıkladı. IBPL’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Kanun güçleriyle her türlü işbirliğini yapmaya hazırız” ifadesi kullanıldı. İsmini vermek istemeyen bir Coca Cola kaynağı ise İslam’ın tutuklanmadan önceki son birkaç gün işe gelmediğini söyledi.

Öte yandan, İslam'la birlikte Sakıp Bin Kemal adlı bir öğretmenin de yakalandığı açıklandı. Polisin ikilinin 25 kişiyi IŞİD'e katılmaya ikna ettiğinden şüphelendiği belirtilirken, Bangladeş'te son aylarda en az 12 kişinin IŞİD bağlantısı sebebiyle yakalandığı söyleniyor. (Hürriyet/Sol)