Romanya'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri taraflar arasındaki söz düellosunu şiddetlendirdi. Seçimin güçlü adayı Başbakan Victor Ponta'nın kampanyasını yürüten Sosyal Demokrat Parti sözcüsü Gabriela Firea, sağ ittifakın adayı Klaus Iohannis hakkında skandal sözler sar fetti. Bir programda konuşan Firea, Iohannis'in çocuk sahibi olmadığına vurgu yaparak, "Bana göre iyi bir aile babası olmak için evli olmak yetmez. Çocuk sahibi de olmak gerekir. Eğer çocuk büyütmemişsen tam bir insan sayılmazsın zannediyorum. Klaus Iohannis çocuk eğitimi yerine hep konut yatırımı yaptı. Ama diğer taraftan adayımız Başbakan Viktor Ponta iyi bir aileye sahip çocukları var." ifadelerini kullandı.

Bu sözlerle ilgili Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu'na üç ayrı şikayet dilekçesi ulaştı. Kurum, Gabriela Firea'yı ifadeye çağırdı. Sözler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceği gibi, uyarı ve hatta 22 bin Euro'ya kadar para cezası da uygulanabilecek. Kararın bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Skandal ifadelerin sahibi Gabriela Firea, tanınmış bir televizyon programcısı ve 2 çocuk sahibi. 2000 yılından bu yana Sibiu belediye başkanlığını yürüten Klaus Iohannis ise 25 yıldır evli fakat çocuğu yok.