Malezyalı bir twitter kullanıcısı, iftira ettiği suçlamasıyla kendisine dava açılmasını engellemek için, internetten üç günde 100 defa özür dilemek zorunda kaldı.

Fehmi Fazıl adlı kişi, Ocak ayında twitter'da, hamile bir kadın arkadaşına patronunun çok kötü davrandığını yazdı. Fazıl, daha sonra adı geçen işverenin avukatlarının kendisini arayarak dava açmakla tehdit ettiklerini ve gazetelerde yayımlanacak özür ilanının parasını ödeyecek imkanı olmadığı için, özrünü internet üzerinden yapma konusunda dostane çözüme gittiklerini anlattı.

Genç adam, "Benden üç günde toplam yüz kere özür 'twitt'i yazmamı istediler. Böylece dava açmayacaklarını söylediler" dedi ve bu sabah ilk özür 'twitt'ini yazdı: "Blu Inc. Media ve Kadın Dergisi'ne İFTİRA ettim. İnsan kaynakları siyasetleriyle ilgili twitt'lerim yalandır. Yazdıklarımı geri alıyor ve özür diliyorum."

Fehmi Fazıl, 35 dakikada bir, bir mesaj göndereceğini ve cumartesi 18.35'te bunun sona ereceğini belirtti.

Fazıl'ın avukatı Syahredzan Johan, Twitter yoluyla bu tip dostane çözümün Malezya'da ilk kez yapıldığını belirterek, "Daha önce de internet yoluyla özür dilenmişti, ama ilk resmi özür Malezce 'twitt'leniyor" dedi.

Malezyalılar, sosyal medya ve ''mikroblog'' kullanımında dünyada önde geliyor.



AA