İSLAMABAD - Pakistan'da uzun süredir tartışma konusu olan ‘dine hakaret yasası’nın değiştirilmesini savunan isimler arasında yer alan Azınlıklar Bakanı Şahbaz Batti silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Polis yetkilileri, saldırının, kabinedeki tek Hristiyan bakan olan Batti'nin işe gitmek üzere evden çıktığı sırada düzenlendiğini bildirdi. Sağlık yetkilileri, Batti'nin otomobiline düzenlenen saldırıda şoförünün de yaralandığını bildirdi. Bir görgü tanığı ise saldırganların 3 kişi olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz üstelenen olmadı ancak, özel televizyon kanalları olay yerinde bu yasaya karşı çıkanlara bir uyarı niteliğinde olan Pakistan Talibanı'na atfedilen broşürler bulunduğunu gösterdi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin yardımcılarından Ferahnaz Ispehani, saldırıyı, "Pakistan'daki her türlü liberal, ilerici ve insancıl sesin kesilmesine yönelik toplu bir kampanya" olarak nitelendirdi.

Şahbaz Batti, ‘dine hakaret yasası’nın değiştirilmesini savunuyordu.

Pakistan'da Pencap Valisi Selman Tasir de "dine hakaret" yasasında değişikliği desteklediği için korumalarından biri tarafından vurularak öldürülmüştü.


AA