Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği maslahatguzarını bakanlığa çağırarak, sınır bölgesindeki çatışmaların durdurulmasını istedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Feridun Sinirlioğlu, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği maslahatguzarını bakanlığa çağırarak, Türkiye-Suriye sınırında ateş açılmasıyla ilgili olarak kendisine gerekli uyarıları yaptı.



'YARIN YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK'

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru da, Suriye konusunda yarından itibaren yeni bir dönem başlayacağını belirterek, ''10 Nisan kadük oldu, yarından itibaren yeni bir dönem başlayacak'' dedi.


Suriye'den gelenlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Koru, son iki haftada bu sayının iki katına çıktığını, daha da artmasından endişe duyduğunu söyledi.


BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planının bölge barışı için bir ümit olduğunu belirten Koru, dünden itibaren devam eden saldırılar sonrası Annan Planı'nın gerçekleşmeyeceğinin anlaşıldığını belirtti.



'ANNAN SURİYE HALKINI DİNLEYECEK'

Kofi Annan'ın yarın Suriye'ye yapacağı ziyareti de değerlendiren Koru, ''Annan bölgeye yapacağı ziyaretle Suriye'de yaşananları Suriye halkından öğrenecek. Bölge hakkında daha doğru değerlendirme yapacak. Türkiye bu konuda yalnız değil. Gelişmeleri hep beraber takip ediyoruz'' dedi.



LÜBNAN SINIRINDA GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye sınırında olduğu gibi Suriye'nin Lübnan sınırında da güvenlik güçleriyle, Suriyeli muhalifler arasında çatışma yaşandı. Çatışma esnasında iki ateş arasında kalan Lübnan televizyonu El Cedid'in kameramanı Ali Şaban öldü. El Cedid televizyonundan yapılan açıklamada, bir elemanlarının da yaralandığı belirtildi.



'BOMBARDIMANDA 30 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ'

Suriyeli muhalifler, Hama kentine yakın bir kasabayı bombardımana tutan Suriye ordusunun çoğu çocuk ve kadın, 30 kişiyi öldürdüğünü iddia etti. Hama kentinin kuzeybatısındaki El Latmana kasabasında öldürülenlerin 17'sinin çocuk, 8'inin kadın olduğu belirtildi. Suriyeli muhalifler, iki gün öncede aynı kasabaya yakın bir bölgede 40 kişinin öldürüldüğünü savundu.



RUSYA: SURİYE'YE GÖZLEMCİ GÖNDEREBİLİRİZ

Rusya ise, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planının uygulanmasını izlemek üzere Suriye'ye gözlemci gönderebileceğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı yardımcısı Gennadi Gatilov, Annan misyonunun ayrıntılarının tartışılmakta olduğunu da dikkat çekti.


 


ntvmsnbc